When's Melty on Steam?
ahaha that's no--wait, what?

Author Topic: CCCaster v3.0 Rollback Edition  (Read 242015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Inso

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 186
  • Magic Circuits: 11
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #425 on: May 04, 2015, 10:58:17 AM »
Sup, reporting a few bugs

- The sfx for a normal hit started playing, then the situation changed to a CH through rollback but instead of keeping or correcting the sfx it just went mute for that particular hit.
- Two people tried spectating a match that was being broadcast from another guy's PC, at the end of every match the spectators got stuck in the once again screen while the players were already on the next matches. He can only host using UDP tunnel, if it matters.
- Once there was a desynch that did not crash Melty. We kept playing while wondering why the other wasnt blocking or doing anything that made sense.
« Last Edit: May 08, 2015, 11:14:21 AM by Inso »
<Azura> what is porn? D=
<Cristu> baby dont hurt me

Offline caiooa

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 203
  • Magic Circuits: 14
  • aprentice button masher
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #426 on: May 06, 2015, 12:25:49 PM »
Maybe you already know this, but noticed 2 bugs that can be reproduced 100% of the time

-if you enter the offline training, and set life recovery to 0%, after you kill the opponent the controls will stop responding. The game continue running, it just don't respond to the commands.

-the same happens if you pick koha-hisui vs koha-hisui in the training, change the character on-point to kohaku, use FN1 to control the other player and change the on-point to kohaku too.

edited: i was thinking about koha-hisui team not koha-mech, my bad
« Last Edit: May 08, 2015, 10:36:19 AM by caiooa »
HellLion:" i don't use windows 7 anymore. Now i use windows 7ya"

"it's not mash, it's triple tap!"

Offline babythethao

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #427 on: May 17, 2015, 07:49:25 AM »
Sorry but anyone know what happen? everytime caster 3.0 stats mb I allway got stopped error.
btw... caster 2.0 work fine with me.

Offline TheMaster_Rahl

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 642
  • Magic Circuits: 41
  • NC Texas Tim
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #428 on: May 21, 2015, 06:14:18 AM »
I've had a couple people ask to test their caster as of yesterday. They all have been using the udp tunnel, no port forwarding. It seems they could connect yesterday, but cant now. Is the relay server down?

Only reason I'm posting this speculation is because of the timing with the see me in melty site functions also going down. I dont know who runs either of these things, but since the timing is close, I thought they might be related.

Offline ekuah

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #429 on: May 28, 2015, 05:25:48 AM »
hi,

i use a venom arcade stick for ps3/ps4 and i cant safe the controller settings. i think its because of the way the stick is named. its called PS3/PS4 Arcade Stick and as you know, windows doesnt allow a slash (/) in filenames, so cccaster cant create a file called PS3/PS4 Arcade Stick.Mappings and so my settings cant be safed :(.

does someone else have/had the same problem and does someone know a solution? would be nice :)

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #430 on: May 29, 2015, 08:32:30 PM »
Late reply to the relay server thing, the servers may have been down for a bit, but I do have two servers running, so it should be really rare.

@ekuah and in general:
When controllers fail for some reason, you can use Xpadder or something similar to map to keyboard.
I'm aware of the issues with bad characters in the name of the controller, so it will get fixed eventually.

Offline heavymetalmixer

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 225
  • Magic Circuits: 6
  • For the lulz!
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #431 on: June 25, 2015, 05:15:20 AM »
Question: a friend of mine uses Windows 8 and he can play the game normally, but he always get the "Is the cccaster in the game's folder?" error when trying to play online with the Cccaster.

I've tried this: http://www.meltybread.com/forums/melty-blood-auditorium/cccaster-v1-0a-netplay-client-for-mbaacc-1-4-0/msg109714/#msg109714

But it didn't work, any ideas on how to fix this? Maybe installing Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable?

EDIT: Not matter if we install DirectX and MVC++ 2010, the error still appears.
« Last Edit: June 26, 2015, 07:55:06 PM by heavymetalmixer »
If you don't laugh, you don't live.

Twitter: @heavymetalmixer

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #432 on: July 07, 2015, 12:58:41 PM »
So I downloaded Melty and what not and i updated CCC and all of that stuff then when i opened CCC 3.0.015, it just showed nothing. I'm pretty sure the problem is because I'm using Wine on Linux, but it would be nice if you could sort the problem out >_>

EDIT: On a side note, when i just open it through MBAA.exe, once i get to the menu and go up or down on the menu, it crashes

EDIT EDIT: Ah, so it seems like it freezes like 3 secs in when i'm on the main menu, but i can go into arcade mode in said time and i can play it fine, but when i go back to the main menu, it just freezes in 10 secs. srry for these edits
« Last Edit: July 07, 2015, 01:17:07 PM by IveGotSetplay »

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #433 on: July 08, 2015, 06:21:50 AM »
Oh, so i guess it's crashing cuz I'm not opening it with CC

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #434 on: July 08, 2015, 01:28:04 PM »
New version which should fix the last two crashes.

Gonna try to fix the other controller issues.

EDIT: I screwed up the upload to MEGA, re-uploaded just now.
« Last Edit: July 08, 2015, 02:22:50 PM by Madscientist »

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #435 on: July 08, 2015, 02:58:24 PM »
Hmmm.... Now that i look through the thread a little bit more, idk if it's cuz of my stick, but it doesn't crash abruptly, it just freezes in 3secs unless go up or down then it just freezes then. I can still go into arcade mode, but i can't go into anything else cuz of said freeze. But it doesn't freeze or anything in arcade mode.

Also, the stick i'm using is the venom ps3/ps4 stick and everything works fine with it btw

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #436 on: July 09, 2015, 04:53:46 AM »
Sorry for the double posting, but:

I'm not 100% sure if your update was also supposed to fix my issue, but it didn't, it still just shows nothing in the terminal like thingy

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #437 on: July 09, 2015, 08:55:33 AM »
Yea, the last update should fix your issue on Wine.

Try re-downloading the latest version from the MEGA folder: https://mega.co.nz/#F!ccRylLbZ!-E9AZDSd_pm6PgVQ35z6QA

If that doesn't work run this logging version: https://mega.co.nz/#!xQBx2AiJ!ez8HoC-LS4mZFH5kGbnkmTZahYFX6dGGzAQzoyG-4CI

And then upload cccaster/debug.log somewhere for me to look at.

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #438 on: July 09, 2015, 11:16:34 AM »
The logging one worked, well, it should the options that i could select and stuff but as my brother is on the PC i can't really see if the game works :V But I'll see later

Debug.txt: http://pastebin.com/TgncXqXA

So should i start using the logging one everytime i wanna play then?

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #439 on: July 09, 2015, 11:23:00 AM »
That's strange, so the regular .016 doesn't work? but the logging one does?

Sounds like a bad build or something. I'll upload a newer .016 when I get home today.

EDIT: @IveGotSetplay I rebuilt and reuploaded .016, if you want to try it again.
« Last Edit: July 09, 2015, 02:00:25 PM by Madscientist »

Offline Inso

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 186
  • Magic Circuits: 11
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #440 on: July 09, 2015, 03:54:30 PM »
Might be just on my end, but the self updater for .016 isnt working. It tells me there is a new version, I choose yes, it downloads and then nothing.
<Azura> what is porn? D=
<Cristu> baby dont hurt me

Offline heavymetalmixer

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 225
  • Magic Circuits: 6
  • For the lulz!
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #441 on: July 09, 2015, 04:04:37 PM »
Might be just on my end, but the self updater for .016 isnt working. It tells me there is a new version, I choose yes, it downloads and then nothing.

Hey dude, I could update it Executing it as Admin.
If you don't laugh, you don't live.

Twitter: @heavymetalmixer

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #442 on: July 09, 2015, 05:28:40 PM »
Ugggghh, I can't update through CC cuz it doesn't work properly and i can't find .016 manually, so i guess i'll just use the logger thingy until you upload it to the MEGA folder

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #443 on: July 10, 2015, 11:06:54 AM »
Sorry for the double post again, but still, some weird thing i figured out is that CC runs melty slower(like 10secs are 12secs) compared to using MBAA.exe to run it(10 secs being 10secs)  for me that is. Like, i used the same stage i used on MBAA.exe on CC, but it still was slower. I honestly don't know why it's like that for me, maybe stages add more lag on CC than on MBAA.exe(some stages with alot of "junk" on screen do slow it down), but i'm not sure.

I REALLY want to get into Melty, so anyone know why this happens? And yes, i only had Melty running, nothing else

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #444 on: July 10, 2015, 11:36:39 AM »
If you're using the logging version, it may run slower or have lag sometimes.

Btw the regular .016 should be up on MEGA now.

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #445 on: July 10, 2015, 12:50:46 PM »
If you're using the logging version, it may run slower or have lag sometimes.

Btw the regular .016 should be up on MEGA now.

I'm using the regular one, i'll try somethings, i guess.

If only there was an option to turn the stage animation off or something like that to make it run faster ;;

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #446 on: July 10, 2015, 02:48:47 PM »
You can launch MBAA normally, and turn off stage animations in the game settings.

Offline IveGotSetplay

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #447 on: July 10, 2015, 03:06:53 PM »
You can launch MBAA normally, and turn off stage animations in the game settings.

Problem is, MBAA still crashes for idk what reason, so i can't do it.
Come to think of it, aren't you able to just add that option to CC? Well, whenever you have spare time that is, you don't have to if you don't want to, but it would be a nice option.

I guess i'll just dick around in arcade mode for now :V

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #448 on: July 15, 2015, 03:22:36 PM »
So I did some testing outside of caster, and its definitely just a quirk of the game engine.

Basically the game will always give me an air throw in the opposite direction I am facing,
if I manage to tap the input for 1 frame, regardless if I did 4 or 6E.

EDIT: New version that fixes tournament mode getting stuck for all offline modes.
« Last Edit: July 15, 2015, 03:24:25 PM by Madscientist »

Offline TheMaster_Rahl

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 642
  • Magic Circuits: 41
  • NC Texas Tim
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #449 on: July 16, 2015, 04:23:10 AM »
The one frame air throw thing has been in the game since ps2 as far as I know. I'm sure there are posts about it in these forums. I think I posted about it myself a ways back.