When's Melty on Steam?
ahaha that's no--wait, what?

Author Topic: CCCaster v3.0 Rollback Edition  (Read 250036 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline heavymetalmixer

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 225
  • Magic Circuits: 6
  • For the lulz!
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #375 on: February 02, 2015, 06:35:32 AM »
Hello,can someone explain to me how I should use the Rollback and Delay options after someone connects to me?
Should they be equal,or is it the case where I choose the Rollback netcode or Delay netcode?

I came to ask the same question.
If you don't laugh, you don't live.

Twitter: @heavymetalmixer

Offline Saikyo

  • Jr. Spellcaster
  • **
  • Posts: 18
  • Magic Circuits: 5
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #376 on: February 02, 2015, 07:56:22 AM »
Welp, playing melty again...

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #377 on: February 02, 2015, 09:03:30 AM »
Basically you can set rollback as high as you want (up to 15).

Then you set how much delay you want to feel.

Basically you can have: delay = (actual delay - rollback).

If rollback > actual delay, then the effective delay can be 0.

If you set rollback to 0, it will turn off rollback. Then you need to set the delay as usual.
« Last Edit: February 02, 2015, 09:06:32 AM by Madscientist »

Offline Saikyo

  • Jr. Spellcaster
  • **
  • Posts: 18
  • Magic Circuits: 5
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #378 on: February 02, 2015, 12:17:24 PM »
There is a strange bug when I try to auto-update the game or manually with it.

It always try, and the message window of the process say that it cant or dont have permission (its too fast to read) to exchange the old ccaster 3.0 with a new one.

Using Windows 7 Home 64bits here.

Offline Ouytsu

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #379 on: February 03, 2015, 06:48:17 AM »
I cannot update to 3.0.006. I always get the same message :

Offline BurstOfAnger

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 635
  • Magic Circuits: 13
  • Vatista's chest is 1 inch larger than Linne's
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #380 on: February 03, 2015, 07:34:12 AM »
Woot, playing melty again!

I tried updating to v3.0.006 but every time I do that, it shows the "Downloading..." screen, then when it completes, it opens the updater.exe and then loops back to "Do you want to update to v3.0.006?".
Immortalize! 1st Clause! DIVIDE!

Waldstein is pronounced wa-REN-shu-tain. French Bread trollin'.

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #381 on: February 03, 2015, 08:18:02 AM »
Yea if that ever happens, just dl from the MEGA folder.

Auto-updating is very new for me and poorly tested. Will fix soon.

Offline Dusk Thanatos

  • Jr. Spellcaster
  • **
  • Posts: 77
  • Magic Circuits: 2
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #382 on: February 04, 2015, 12:22:10 PM »
There is a strange bug when I try to auto-update the game or manually with it.

It always try, and the message window of the process say that it cant or dont have permission (its too fast to read) to exchange the old ccaster 3.0 with a new one.

Using Windows 7 Home 64bits here.

Stupid question, since you probably already tried, but did you run it as admin?

Offline Roy-Kr

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 258
  • Magic Circuits: 18
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #383 on: February 06, 2015, 03:55:55 AM »
New caster is too good. The lack of delay messes up my combos and tech punishes :(

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #384 on: February 07, 2015, 02:56:34 PM »
Hopefully fixed the auto updating issues with 007.

You may need to manually update one more time if auto updating didn't work for you before.

Offline sunsaboo

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #385 on: February 09, 2015, 01:02:28 AM »
While I was playing games CCCaster program shut down by itself, I do not know why.

My computer
Windows xp sp3 (windows 32bit)
Pentium(R)E6500 Dual-Core CPU
Ram 3GB  GPU nivdia gt630

I'm not good at English  :V
Thanks.
This Killing Emptiness

Offline null

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #386 on: February 10, 2015, 04:23:48 AM »
hey, hate to give you more work, but for some reason killing the training dummy (after setting health to NO RECOVER), causes the game to stop responding? like, the characters still play their idle animations, and the music still plays. but my controls just stop responding, and F4 or start on my controller doesn't work either. works again after restarting the game, but it's quite the hassle.

Offline Diar

  • Jr. Spellcaster
  • **
  • Posts: 13
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #387 on: February 11, 2015, 12:33:43 AM »
Anybody know which channel do you guys hang out at nowadays on irc? I don't remember melty ever had online servers for netplay.

Offline heavymetalmixer

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 225
  • Magic Circuits: 6
  • For the lulz!
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #388 on: February 11, 2015, 09:50:36 AM »
If you don't laugh, you don't live.

Twitter: @heavymetalmixer

Offline linkdude

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #389 on: February 12, 2015, 01:13:55 PM »
I get this error when i launch ccaster.v3.0. What should i do about it?

Offline linkdude

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #390 on: February 12, 2015, 03:25:51 PM »
Make sure you extracted everything in the .zip to the same directory. Keep cccaster.exe and the ccaster folder together.

They are together but i still get that error. All i did in the beginning is extract the cccaster and put the files in my MBACC folder with the game files and ran the cccaster v3.0.
« Last Edit: February 12, 2015, 03:31:30 PM by linkdude »

Offline heavymetalmixer

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 225
  • Magic Circuits: 6
  • For the lulz!
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #391 on: February 12, 2015, 05:10:23 PM »
I recommend that beofer you extract the zip, you disable you antivirus, then extract all the files inside the zip and add those files to the exceptions of the antivirus and the Windows firewall.

This is because that both block the caster from connecting and lag it, and some antivirus erase the caster files without asking you first.
If you don't laugh, you don't live.

Twitter: @heavymetalmixer

Offline Nagittchi

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 1
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #392 on: February 16, 2015, 02:37:42 AM »
Is there a way to manually go into the mappings file and edit the buttons from there?

Unfortunately, my HRAP4 is being read as "Real Arcade Pro.V4" and "Real Arcade Pro.V4 (2)".

(2) is a ghost of some kind and only MBAA.exe is reading it that way - I've checked other games and it only reads one Real Arcade Pro.V4 and the Windows Controllers window is only showing one instance.

While I can select (1) from MBAA.exe, unfortunately cccaster autodetects it as (2). Trying to bind anything on the (2) under the CCCaster controls tab makes it freeze since it can't read the inputs from (2) for some odd reason. If I try to press Enter to bind on the "Real Arcade Pro.V4" it just goes back to the controller select window.

Entering MBAACC and pressing F4 shows the HRAP.V4 (2) controller and so I'm unable to input my buttons there either...

It's weird since my friends HRAP4 is read as one controller for his PC while mine oddly shows two...

Offline NoNo

  • Jr. Spellcaster
  • **
  • Posts: 24
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #393 on: February 16, 2015, 10:52:13 AM »
I believe the game still have crashes when spectated. It's a bit hard to tell since most of the time, people go spectate accidentaly (trying to get a ffa game), but it looks like a regular thing on seemeinmelty.

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #394 on: February 16, 2015, 04:15:27 PM »
@Nagittchi I probably can't fix your issue soon, but for now you can use Xpadder or something similar and map your stick to use keyboard controls.

@Xedders1 thanks for letting me know, there's a couple training mode issues I need to fix.

@NoNo the crash might just be the known rollback crash, but you're right its hard to tell.

For all the crash issues, I plan to add automatic crash reporting to caster sometime, so it will be easier for me tell what happened.
« Last Edit: February 16, 2015, 05:34:40 PM by Madscientist »

Offline Cristu

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 530
  • Magic Circuits: 23
  • Melty Blood > $
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #395 on: February 17, 2015, 03:13:40 PM »
I've experienced some crashes today (3). The fight is going on, then it suddenly kinda freezes and a lot of different game sounds can be heard all at once. After that the games runs in very low fps then for like 8 seconds and then go back to normal, but it seems the players have desynched at that point.
« Last Edit: February 17, 2015, 08:06:00 PM by Cristu »
A little bit of console ain't too bad.

Offline Erkz

  • Spellcaster
  • ***
  • Posts: 241
  • Magic Circuits: 127
  • ▄█ ' M ▒░
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #396 on: February 18, 2015, 05:30:58 PM »
Random interjection.

I dunno if it bugs anyone as much as it does me that when using caster the Kara no Kyoukai and G Table stages don't have labels or icons (not that it's caster's fault; they're not in the game to begin with), but I made a small fix for it if anyone wants it.

Grab it here. Just drag the GRP folder into the main melty folder (the one with the exe and stuff).

This is probably about 3 years too late but eh.  :prinny:
"That's fine. That too is our way of the 'Night Sword'. Advancing even over mountains and rivers of corpses."

Offline NoNo

  • Jr. Spellcaster
  • **
  • Posts: 24
  • Magic Circuits: 0
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #397 on: February 20, 2015, 07:12:50 AM »
@Nagittchi I probably can't fix your issue soon, but for now you can use Xpadder or something similar and map your stick to use keyboard controls.

@Xedders1 thanks for letting me know, there's a couple training mode issues I need to fix.

@NoNo the crash might just be the known rollback crash, but you're right its hard to tell.

For all the crash issues, I plan to add automatic crash reporting to caster sometime, so it will be easier for me tell what happened.
As always, thanks for your work.

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #398 on: February 22, 2015, 02:21:40 PM »
Latest version .008 has a possible fix for the input drop issue.

Offline Madscientist

  • is actually Maidscientist
  • Soul Hacker
  • *****
  • Posts: 173
  • Magic Circuits: 79
    • View Profile
Re: CCCaster v3.0 Rollback Edition
« Reply #399 on: February 23, 2015, 08:54:07 PM »
So it seems like w/e was happening with 008 doesn't happen anymore?

New version 009 fixes the spectator crash.

Also a PSA: all the versions are compatible if you can pass the initial connect. Caster will reject you if the version is actually incompatible for any reason.
« Last Edit: February 23, 2015, 08:56:10 PM by Madscientist »